MAJVECKA

Det är söndag igen. 

En utan plugg! En vecka kvar till examen idag. Barnmorskans dag idag också! 

Om ni kunde se hur det går till när jag skriver de här söndagsinläggen. Ibland påbörjar jag det för att fortsätta flera timmar efteråt. Jag har svårt att sitta still så i det här fallet slog det mig att jag borde klippa Vidars klor. Har nämligen försökt bända loss honom från min bröstkorg de senaste nätterna. Fick fatt i Liv som alltid dyker upp när det vankas godis (tröst och belöning såklart) och hon såg lagom nyvaken ut så då gjorde jag det. Tog henne i knäet, prasslade med godispåsen och la fram två bitar på bordet framför oss. Hon lät till min stora förvåning mig kolla noga på tassarna och då klippte jag lätt och enkelt samtliga klor på hennes framtassar (baktassarna behövs sällan klippas på innekatter). Herregud. För de som vet vilket bry jag haft med Livs kloklippning sedan start..  Det här händer inte? Sist hade Lisa och Micke henne i handduk och nu klippte jag som om ingenting? Alla gånger de hjälpt mig med henne..  Detta underlättar oerhört. Har redan gosat med henne efteråt så hon verkar ju inte långsur i alla fall. 

Åter till inläggen. Verkligen, på söndagar brukar jag tänka "åh, idag ska jag skriva veckoplaneringen". Det är en mysig ritual jag har.

Måndag: Karin kommer hit mellan 09-10. Då ska vi läsa klassisarnas arbete och bedöma det utifrån en mall, bland annat. Pontus jobbar och jag hemifrån.

Tisdag: Samma visa, uppsatsjobb! Ska försöka beställa cateringen till min examen den här veckan. Pratade med mormor och de kommer hit och stannar ca två dagar. För detta vill jag ha det hemma, de har inte sett lägenheten och jag vet att samtliga får ut mer av att umgås i sällskap hemma.

Onsdag: Sitta och förbereda oss inför torsdagens seminarium. Jag ska på terapi 11.30, så vi får se om vi tar lunchpaus och sen fortsätter. 

Torsdag: 9-16. Vi börjar att bli opponerade på vilket känns skönt? En ska vara med en heldag och vi fick torsdagen. Hem och slicka såren. Hoppas vi får snäll feedback. Är sämst på att ta kritik haha.

Fredag: Jobba på de förmodade ändringarna men detta görs från Oxie! Kattvakter den här helgen. På kvällen har Olof fest i Lund.

Lördag: Fest i Ystad! Pontus ska köra mig och Karin. Detta är alltså en klassfest jag sett fram emot flera månader. Det ska inte bli något vidare väder. Maj har än så länge brutit trenden sedan de senaste åren. Var är min examensbränna? Uppsatsskrivandet tackar dock. Har ju presentkort i Malmö city så kanske en spray-tan kan tänkas lösa problemet. Vem är jag ens? 

Söndag: Inte en vanlig söndag. En Oxie-söndag är ju det bästa! Katter i var hörn och bara mysa innan veckan börjar igen. 

Liv, Vardagsbetraktelser | |
Upp